Reconditionare, raschetare, finisare parchet

leagler 205x300 Reconditionare, raschetare, finisare parchet
Reamenajarea unei locuinte include de cele mai multe ori si etapa reconditionarii pardoselii, motiv pentru care va supunem atentiei cateva proceduri simple, dar de efect.
In urma caror proceduri, un parchet vechi de peste 20 ani isi poate redobandi stralucirea si frumusetea naturala.
Pentru a prelungi durata de viata a parchetului, se recomanda tratarea acestuia, cel putin o data la cinci ani, cu doua straturi de lac sau ulei dupa caz. Pentru a realiza acest lucru va recomandam apelarea la serviciile echipelor specializate in acest domeniu!

Asadar, reconditionarea parchetului incepe cu raschetarea acestuia, dupa care urmeaza aplicarea succesiva a unor straturi de chit, grund si lac, in aceasta ordine.De asemenea, se recomanda scoaterea plintei vechi si inlocuirea acesteia.
Plinta reprezinta un accesoriu indispensabil pentru inchiderea estetica a camerei pardosite. Se poate alege o plinta realizata din lemn masiv, disponibila intr-o gama larga de esente si modele.masina de margini bona  Reconditionare, raschetare, finisare parchet

Etape de lucru

1. Pregatirea suprafetei

Pentru a inlesni accesul la intreaga suprafata, mobila si celelalte obiecte au fost scoase din camera. Se aspira foarte bine praful si se sterge intreaga suprafata cu un mop foarte bine stors, apoi se lasa sa se usuce.

2. Raschetarea

Se foloseste masina pentru raschetat parchet si se incepe slefuirea cu o granulatie mai mare (40) pana se scot zonele inchise si lemnul ramane curat. Este posibil ca anumite pete sa fie profunde, insa nu trebuie insistat, pentru a nu produce denivelari.

3. Slefuirea marginilor

De-a lungul marginilor si la colturi este nevoie de o interventie in detaliu, care se poate efectua manual sau cu ajutorul unei masini de slefuit de proportii reduse.

4. Chituirea

Rumegusul cel mai fin, de la ultima slefuire se va amesteca cu chitul special pentru obtinerea chitului folosit la umplerea rosturilor. Se chituiesc rosturile, iar dupa uscare se slefuieste cu o granulatie de 80-100 toata suprafata si se inlatura urmele de chit.

6. Aplicarea grundului

Cu ajutorul unei pensule mai late sau trafaletul se aplica grundul pe toata suprafata, in unul-doua straturi, in functie de vechimea parchetului si gradul de deteriorare.

7. Lacuirea

Se aplica lacul, intr-un prim strat, cu ajutorul unui trafalet. Dupa uscare se bafuieste (slefuieste) foarte fin (granulatie 500) cu ajutorul excentricului cu disc. In final, se aplica ultima mana de lac fara a se slefui dupa uscare.